Passa al contingut principal

ús de mpv com a webcam

Per visualitzar-nos per una webcam tenim un munt d'aplicacions. Tenim OBS-studio, Guvcview, etc. Altre forma de poder fer-ho és mitjançant el programa mpv, a través de v4l2-ctl i xawtv.

De la web d'Arch-Linux he extret aquesta configuració

Per a fer instantànies de la webcam podem fer servi aquesta línia de comandaments:

$ mpv av://v4l2:/dev/video0

Per utilitzar MJPEG com a format de píxel en lloc de l'impagament (en molts casos, YUYV), podeu fer el següent:

$ mpv --demuxer-lav-format=video4linux2 --demuxer-lavf-set=input.format=mjpeg /dev/video0

Amb la retirada de l'antiga tv://l'entrada, el mètode ara preferit de reproduir vídeo de tornada des de dispositius de captura com càmeres web o targetes de captura és av:// Protocol d'entrada:

$ mpv av://v4l2:/dev/video0 --profile=low-latency

Els dispositius Video4Linux2 poden exposar tant formats de vídeo crus sense comprimir o formats de vídeo comprimits, que suporten diferents resolucions màximes i marcs, ja que els formats sense comprimir sovint són colls d'ampolla per les limitacions d'ample de banda USB 2.0.

Per trobar els formats, resolucions i marcats específics un dispositiu (en aquest exemple /dev/video2) suports, es pot utilitzar v4l2-ctl --list-formats-ext -d /dev/video2. . Si el -d L'opció s'omet, /dev/video0 Es tria per defecte.

Perquè mpv estableixi aquest format d'entrada, l'opció correcta s'ha de passar a libavformat a través de --demuxer-lavf-o: :

$ mpv --demuxer-lavf-o=video_size=1280x720,input_format=mjpeg av://v4l2:/dev/video0 --profile=low-latency

Podrem modificar la qualitat directament en la línia de comandament

$ mpv --demuxer-lavf-o=video_size=1920x1080,input_format=mjpeg av://v4l2:/dev/video4 --profile=low-latency

I en el meu cas, utilitzaré el video4 perquè arranqui amb la webcam externa de Logi. Si volgués fer anar la webcam interna del portàtil posaria video0.

 

Altre manera de poder fer el mateix és instaŀlant el programa xawtv. Un cop instaŀlat només ens caldrà escriure la següent línia de comandament:

$ xawtv -c /dev/video4 (o video0 segons opcions de webcam)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

canviar propietat de fitxer o disc

Una solució quan em trobo que formato un disc amb gparted, que com ho fem com a superusuari, ens genera a quest com a propietari d'ús del mateix. Aleshores quan volem gestionar fitxers entre el disc extern i altre, no ens ho permet. Per aquest motiu hi ha un línia de comandament que ens ajuda a solucionar-ho. $ sudo chown -R "nom usuari" /media/"nomhome"/"nom del disc"  $ sudo chown -R jordi /media/jordi/"Master PHOTOS" Posem -R per fer-ho recursiu a tot els fitxers i carpetes. Si només fos en un fitxer no posaríem el <-R>. Important és posar entre cometes el nom de l'etiqueta del disc perquè funcioni correctament.  

Configurar fastfetch

Fastfetch és una de les múltiples opcions que tenim per mostrar la configuració del nostre sistema, substituint al clàssic neofetch que ha deixat de tenir suport per ser actualitzat. Aquest programa està allotjat a Github, on podrem trobar tota la informació sobre el mateix. FASTFETCH . També podrem trobar webs que ens expliquen com configuar-ho: DesdeLinux Cadascú pot modificar al seu gust la configuració inicial. En el meu cas em va agradar com ho va solucionar en Drew Grif ( justaguylinux ) Ho vaig copiar i modificar amb petits detalls que vaig creure que jo volia. La fantàstica cosa que té GNU/Linux. Per això us deixo aquí la meva configuració del meu fastfetch. Es veu així CONFIF.JSONC

guia per iniciar-se en la terminal linux (1)

Vaig a enumerar uns sèrie de comandaments bàsics per ser més amables amb l'ús de la terminal de linux. Com que la llista es prou llarga, ho dividiré en vàries entrades. Comencem...   Per saber en quin directori estem treballant  $ pwd     (print work directory) Per canviar de directori $ cd Baixades/      (change directory) Per a retornar al directori home, tenim vàries  opcions $ cd ~  $ cd I si volem tornar a l'últim directori que estàvem $ cd -   Per netejar la pantalla tenim dues opcions   $ clear $ Ctrl+l Per llistar els arxius i/o directoris $ ls       (sense ocults) $ ls -a       (amb ocults) $ ls -al       (tots amb llistat de format) $ man ls       (veurem el manual i totes les opcions que ens ofereix aquest comandament). En aquest cas la paraula man sempre ens indicarà el manual de l'ordre que voldrem aplicar. Per crear un fitxer pod...